بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان

ماه رمضان و بهداشت دهان و دندان - کلینیک دندانپزشکی صدف فردیس

ماه رمضان و بهداشت دهان و دندان

ماه رمضان با همه زیبایی‌هایش به علت ساعت‌های زیاد روزه‌داری از سحر تا افطار نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ای است. اما سلامت و بهداشت دهان و دندان همواره در این روزها نادیده گرفته می‌شود.
در این مقاله می‌خواهیم به نکته‌هایی بپردازیم که رعایتشان کمک می‌کند که اوضاع دهان و دندان‌تان در شرایط استاندارد حفظ بشود و درگیری‌تان با بوی بد دهان به حداقل برسد.
روزه بودن از سحر تا افطار باعث دهیدراته شدن بدن و مخاط‌ها (کم آبی) می‌شود. این باعث می‌شود که ترشح بزاق هم کم بشود و باکتری‌ها در عدم حضور بزاق کافی، راحت‌تر به فعالیت می‌پردازند. محصولات ناشی از متابولیسم باکتری‌ها، علاوه بر این‌که می‌تواند باعث افزایش میزان پوسیدگی بشود، باعث بوی بد دهان هم می‌شود که مشکل خیلی از روزه‌دارهای عزیز است.

اما چه باید کرد، خیلی ساده است. این چند تا نکته را در ماه رمضان رعایت کنید تا دهان و دندان سالمی را در این ایام داشته باشید.

نکات مهم برای مراقبت از دهان و دندان در ماه رمضان

  1. بعد از افطار و سحر مسواک بزنید و حتما از خمیردندان‌های فلورایددار استفاده کنید. البته یادتان نرود، نشورید تُف کنید. (البته مسواک زدن در طول زمان روزه‌داری باعث باطل شدن روزه نمی‌شود.)
  2.  از اسکرابر زبان ( یا تمیز‌کننده‌ی زبان) استفاده کنید تا از شر پوشش سفید رنگی که در اثر دهیدرانه شدن روی زبانتان شکل می‌گیرد و‌ یکی از دلایل بوی بد دهانه، خلاص بشوید. یا خیلی ساده روی زبانتان را‌ مسواک بکشید.
  3. از نخ دندان استفاده کنید تا بقایای مواد غذایی بین دندان‌هایتان که با مسواک تمیز نمی‌شود، خارج شود. نواحی بین دندانی از جمله مناطقی هستند که با گیرغذایی باعث بوی بد دهان می‌شوند.
  4. از دهان‌شویه (غیرالکلی) استفاده کنید. آب نمک یا کلرهگزیدین. اگر می‌ترسید که قورتش بدهید بعد از افطار و یا در زمان سحر از آن استفاده کنید.
  5. روش سنتی برای تازه نگه داشتن تنفس و تمیز کردن دندانها استفاده از چوب مسواک است زیرا به کنترل تشکیل پلاک دندان کمک می کند و در تمام طول روز احساس شادابی خواهید کرد.
  6. استفاده از چایی، قهوه و سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار را به حداقل برسانید. همچنین از غذاهای سرخ شده ، تند و شور خودداری کنید. چون باعث از دست رفتن بیشتر آب بدنتان می‌شود. در عوض تا می‌توانید آب و آب میوه بنوشید و از سوپ استفاده کنید.
  7. اگر موقع سحری از ماهی یا شیر استفاده می‌کنید حتما حتما مسواک و نخ دندان استفاده کنید چون پروتئین‌هایی دارند که باعث بوی بد دهان در طول روز می‌شود.
  8. از میوه‌جات و سبزیجات تازه، تا می‌توانید استفاده کنید. زیرا دارای فیبر بالایی هستند که به بازسازی طبیعی دندان کمک می‌کنند.
  9. از استعمال دخانیات در زمان سحر خودداری کنید. بنابراین افرادی که سیگار می‌کشند می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و مقدار زیادی از این عادت را ترک کنند. زیرا این نیز یکی از دلایل بوی بد دهان است.
  10. بیماران دیابتی برای جلوگیری از بیماری لثه باید دهان خود را روزانه دو بار با دهان شویه کلرهگزیدین بشویند. همچنین توصیه می شود قبل از ماه رمضان چکاپ کاملی انجام دهید تا مطمئن شوید که سلامت لثه در ایام روزه‌داری تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.
  11. از خوردن غذاهای چسبناک مانند شکلات و پنیر خودداری کنید. زیرا اگر با دقت مسواک نزنید می‌تواند بین دندان‌ها گیر کند.
  12. اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید مطمئن شوید که آنها را با استفاده از محلول ضد عفونی کننده به درستی تمیز کرده‌اید زیرا پروتزهای تمیز نشده دلیل پوسیدگی و بوی بد دهان شماست.
  13. یادتان باشد که معاینات روتین دندانپزشکی و حتی تزریق بی‌حسی باعث باطل شدن روزه‌تان نمی‌شود. بنابراین معاینات روتینتان رو کنسل نکنید.
مطالعه :  عفونت لثه

امیدواریم که در این ایام با رعایت بهداشت دهان و دندان دچار مشکل اورژانسی دندانی نشوید. کلینیک دندانپزشکی صدف فردیس در این روزها نیز در کنار شما خواهد بود.

برای دیدن سایر مقالات اینجا را کلیک نمایید.

سوالی دارید؟ یا می‌خواهید وقت مشاوره بگیرید؟ همین الان با ما تماس بگیرید یا روی آیکون واتساپ گوشه سمت راست کلیک کنید.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *