علت خونریزی کانال دندان

علت خونریزی کانال دندان

علت خونریزی کانال دندان

عصب کشی یا روت کانال روشی است که به تسکین درد دندان ناشی از پوسیدگی شدید یا آبسه کمک می‌ کند. این فرایند شامل برداشتن پالپ عفونی دندان، تمیز کردن و ضدعفونی کردن فضای داخلی آن و سپس پر کردن آن با مواد مصنوعی است. عصب کشی معمولاً زمانی لازم می‌ شود که حفره دندانی برای مدت طولانی درمان نشده باشد و باکتری‌ ها به پالپ دندان نفوذ کنند. همچنین، آسیب یا ضربه به دندان می‌ تواند یکی دیگر از دلایل نیاز به عصب کشی باشد. این روش یکی از درمان‌ های استاندارد است که معمولاً با موفقیت بالایی انجام می‌ شود. اما سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا در حین عصب کشی خونریزی رخ می‌دهد؟ در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی صدف، به بررسی این موضوع و دلایل خونریزی احتمالی در اثر عصب کشی می‌ پردازیم.

خونریزی بعد از عصب کشی طبیعی است؟

خونریزی بخشی از فرایند بهبودی پس از عصب کشی، جراحی یا کشیدن دندان آسیب‌ دیده یا عفونی است. اگر چه خونریزی در حین عصب کشی معمولاً طبیعی است و در بیشتر موارد مشکلی ایجاد نمی‌ کند، اما باید از خونریزی‌ های غیر طبیعی جلوگیری شود. به طور کلی، پس از انجام ریشه‌ درمانی یا جراحی، جریان خون در دندان‌ ها معمول است. آنچه دندانپزشکان را نگران می‌ کند خونریزی لثه‌ ها پس از کشیدن دندان، ایمپلنت یا جراحی لثه است. با این حال، چه در جراحی لثه باشید و چه در حال انجام درمان ریشه، خونریزی شدید می‌ تواند نگران‌ کننده باشد و عوارض مختلفی ایجاد کند.

علت خونریزی کانال دندان
علت خونریزی کانال دندان

علت خونریزی دندان پس از عصب کشی چیست؟

بسیاری از افراد بعد از پایان درمان ریشه از دندانپزشک خود سوال می‌ کنند که خونریزی و درد پس از عصب کشی چقدر طول می‌ کشد و شدت آن چقدر است. همچنین یکی از سوالات رایج این است که چگونه می‌ توان خونریزی پس از درمان ریشه، کشیدن دندان یا جراحی دندان را متوقف کرد و اگر خونریزی ادامه پیدا کرد، چه اقداماتی باید انجام داد. دندانپزشکان ابتدا علت خونریزی را شناسایی می‌ کنند؛ زیرا جریان خون در دهان می‌ تواند نشانه‌ ای از مشکلات لثه باشد. گاهی اوقات خونریزی ناشی از مسواک زدن نادرست است، اما اگر خونریزی ادامه یافت، عوامل دیگری ممکن است دخیل باشند. اگر پس از درمان ریشه با خونریزی غیر عادی مواجه شدید، باید سریعاً با دندانپزشک خود مشورت کنید. دلایل خونریزی دندان بعد از عصب کشی می‌ تواند شامل موارد زیر باشد:

  • حساسیت دندان: بعد از عصب کشی، حساسیت دندان افزایش می‌ یابد که ممکن است منجر به خونریزی شود.
  • استفاده از داروهای خاص: برخی داروها که ممکن است توسط دندانپزشک تجویز شوند، می‌ توانند خونریزی را تشدید کنند.
  • عفونت: اگر دندان پیش از عصب کشی عفونت داشته باشد، پس از درمان ریشه ممکن است خونریزی ادامه یابد. علائم عفونت شامل درد شدید، تورم و تغییر رنگ لثه‌ ها است.
  • التهاب: گاهی دندان‌ ها بعد از درمان التهاب پیدا می‌ کنند که ممکن است لثه‌ ها را تحریک کرده و خونریزی به وجود بیاورد.
  • فشار: برخی افراد پس از درمان ریشه، فشار زیادی به لثه‌ ها وارد می‌ کنند، مانند خوردن غذاهای سفت یا مسواک زدن با فشار زیاد که می‌ تواند خونریزی را تشدید کند.
  • نزدیکی دندان به عروق خونی: در برخی موارد، دندان به عروق خونی نزدیک است و ممکن است در هنگام عصب کشی، عروق خونریزی کنند.
  • حاملگی: تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث حساسیت بیشتر لثه‌ ها شده که ممکن است منجر به خونریزی در حین درمان ریشه شود.
  • بیماری‌ های خاص: بیماران مبتلا به بیماری‌دهای خاص مانند هموفیلی یا کمبود پلاکت خون یا افراد با مشکلات نقص ایمنی ممکن است خونریزی بیشتری پس از درمان ریشه تجربه کنند.
  • کمبود ویتامین‌ ها: کمبود ویتامین‌ هایی مانند ویتامین C و K می‌ تواند علت خونریزی پس از درمان ریشه باشد.

درمان‌ خونریزی دندان پس از عصب‌ کشی

پس از انجام معاینات فیزیکی و عکسبرداری، دندانپزشک با تزریق داروی بیهوشی موضعی کار درمان را آغاز می‌ کند. در این مرحله، دندانپزشک ابتدا قسمت پوسیده دندان را برداشته و سپس وارد مرحله پالپوتومی می‌ شود. در این مرحله، سقف پالپ سوراخ می‌ شود تا خون در پالپ جاری شده و فشار کاهش یابد. سپس پالپ و محتویات کانال ریشه از دندان خارج شده و برای حذف میکروب‌ ها، کانال ریشه شسته و ضدعفونی می‌ شود. در نهایت، دندان ترمیم‌ شده می‌ میرد و اگر عفونت یا آسیب باقی بماند، ممکن است نیاز به درمان مجدد باشد.

یکی از دلایل اصلی خونریزی پس از عصب‌ کشی عفونت است. در 24 ساعت اول پس از درمان، خونریزی بیشتری طبیعی است و معمولاً پس از برداشتن پانسمان، بیمار ممکن است خونریزی بیشتری تجربه کند. در این زمان، فشار وارد شده از طرف پانسمان به لخته شدن خون کمک می‌ کند. اگر خونریزی همچنان ادامه داشته باشد، پانسمان باید تعویض شود. همچنین، به منظور جلوگیری از فشار به دندان ترمیم‌ شده، پیشنهاد می‌ شود تا چند روز اول غذاهای نرم و مایعات مصرف شود. نوشیدن مایعات خیلی داغ یا سرد می‌ تواند دندان را تحریک کند و باعث ناراحتی شود.

علت خونریزی کانال دندان
علت خونریزی کانال دندان

مراجعه به پزشک

مدت زمان ادامه خونریزی پس از ترمیم یا جراحی ریشه دندان به عوامل مختلفی مانند شدت درمان، تعداد ریشه‌ ها و وضعیت سلامت فرد بستگی دارد. بنابراین، نمی‌ توان به طور دقیق پیش‌ بینی کرد که چه میزان خونریزی نگران‌ کننده است یا درد ناشی از درمان چه زمانی به پایان می‌ رسد؛ زیرا هر فرد ممکن است روند بهبودی متفاوتی داشته باشد. اگر خونریزی از ابتدا شدید بود و روند آن بهبود نیافت، لازم است فوراً با کلینیک دندانپزشکی تماس بگیرید تا اقدامات لازم برای درمان انجام شود. متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی صدف همواره آماده ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی به شما هستند.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو مشاوره آنلاین

دریافت وقت مشاوره آنلاین با کلینیک صدف و
دریافت 500.000 تومان تخفیف ویژه