دلایل درد بعد از عصب کشی دندان

دلایل درد بعد از عصب کشی دندان

دلایل درد بعد از عصب کشی دندان

عصب‌ کشی یکی از روش‌ های متداول برای نجات دندان‌ های پوسیده است. در این فرآیند، دندان از هرگونه باکتری پاکسازی می‌ شود و عصب آسیب‌ دیده یا عفونی برداشته می‌ شود. سپس فضای خالی دندان با مواد مخصوص پر می شود. باید بدانید که وجود حساسیت در اطراف دندان عصب‌ کشی‌ شده تا حدی طبیعی است. معمولاً درد یا ناراحتی ناشی از عصب‌ کشی، حداکثر طی سه تا پنج روز به‌ طور کامل برطرف می‌ شود. در برخی موارد، دندانپزشک ممکن است برای کاهش درد پس از عصب‌ کشی داروهای مسکن تجویز کند. درد پس از عصب‌ کشی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در این مطلب از وب سایت کلینیک دندانپزشکی صدف به برخی از آن‌ ها اشاره خواهد شد.

عفونت استخوان و باقی‌ ماندن عفونت در دندان

طی فرایند عصب‌ کشی و درمان عفونت ریشه دندان، ناحیه آسیب‌ دیده تمیز شده و سپس با دقت پر می‌ شود. این کار معمولاً با استفاده از مواد پرکننده یا روکش مناسب انجام می‌ گیرد. با این حال، اگر باکتری‌ ها همچنان در استخوان اطراف ریشه باقی بمانند، احتمال التهاب و ایجاد درد در دندان پس از عصب‌ کشی وجود دارد.

دلایل درد بعد از عصب کشی دندان
دلایل درد بعد از عصب کشی دندان

برای کاهش این مشکل و تسریع روند بهبودی، دندانپزشک ممکن است آنتی‌ بیوتیک تجویز کند. در این میان، تخصص و تجربه دندانپزشک نقش بسیار مهمی در پیشگیری از چنین عوارضی دارد. دکتر باید به دقت تمام باکتری‌ ها و بافت‌ های عفونی را از دندان و اطراف آن پاکسازی کند تا از هرگونه عفونت باقی‌ مانده جلوگیری شود.

استفاده زیاد از پرکننده‌ ها یا بایت نامناسب

استفاده بیش از حد از مواد پرکننده یا وجود بایت نامناسب می‌ تواند از دیگر علل درد پس از عصب‌ کشی دندان باشد. در این حالت، تاج دندان ممکن است با نیروی زیاد به دندان‌ های مقابل برخورد کند، که این امر منجر به بروز درد در دندان عصب‌ کشی‌ شده می‌ شود. خوشبختانه، درمان این مشکل نسبتاً ساده است و با تنظیم بایت مناسب توسط دندانپزشک قابل حل است.

نشت هیپوکلریت سدیم

در طی درمان عصب کشی، دندانپزشک برای شستشوی ریشه دندان از هیپوکلریت سدیم استفاده می‌ کند. این ماده برای عصب کشی بسیار ضروری است و دلایل اصلی استفاده از آن عبارتند از:

  • از بین بردن باکتری‌ ها
  • حل کردن بافت عصبی باقی‌ مانده
  • حذف مواد اضافی جمع شده در طول درمان

در موارد نادر، ممکن است بخشی از محلول از نوک ریشه خارج شود. حتی اگر ناحیه بی‌ حس باشد، این نشت می‌ تواند باعث ایجاد درد شدید شود. برای کاهش درد، ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و مسکن به مدت چند هفته باشد. در برخی موارد، روش‌ های خانگی مانند استفاده از چای و نمک برای درمان عفونت دندان مفید خواهند بود، ولی بهتر است قبل از هر اقدامی با دندانپزشک خود مشورت کنید.

عفونت کانال ریشه

عفونت در دندان‌ هایی که عصب‌ کشی شدند ممکن است پس از درمان عصب‌ کشی نیز ایجاد شود. این نوع عفونت زمانی رخ می‌ دهد که مواد پرکننده دندان به درستی پر نشده باشند و اجازه دهند باکتری‌ ها در بزاق رشد کنند. ورود باکتری‌ ها به کانال ریشه می‌ تواند ظرف چند روز باعث عفونت شود؛ به همین دلیل، دندانپزشکان معمولاً پس از عصب‌ کشی دندان را با روکش پوشش می‌ دهند.

با این حال، این روش همیشه موثر نیست؛ زیرا اگر دندان ضعیف باشد، نصب روکش ممکن است آن را بیشتر آسیب‌ پذیر کند. بیشتر عفونت‌ ها در کانال ریشه قابل درمان هستند، مگر اینکه ریشه دندان ترک خورده باشد یا دندان شکسته باشد. در این شرایط، دندانپزشک ممکن است تصمیم به کشیدن دندان بگیرد. علاوه بر درمان‌ های تخصصی، ممکن است مصرف داروی سفالکسین برای درمان عفونت دندان تجویز شود.

آسیب ناشی از ابزار

دندانپزشک برای انجام عصب‌ کشی باید از ابزارهای خاصی برای خارج کردن پالپ عفونی و از بین بردن عصب استفاده کند. این ابزارها بسیار حساس و تیز هستند. در حین درمان ریشه ممکن است به‌ طور تصادفی نوک این ابزارها به بافت حساس اطراف دندان آسیب برساند. این آسیب می‌ تواند باعث اختلال در فرایند عصب‌ کشی شده و درد زیادی ایجاد کند؛ بنابراین، ضروری است که درمان عصب‌ کشی را نزد دندانپزشک متخصص و با تجربه انجام دهید تا از بروز عوارض جلوگیری شود.

درمان درد دندان پس از عصب‌ کشی

پس از عصب‌ کشی، توصیه می‌ شود چند روز از جویدن یا گاز زدن غذاهای سخت خودداری کنید. استفاده از روش‌ های خانگی مانند شستشوی دهان با دهان‌ شویه و رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن، می‌ تواند به کاهش درد کمک کند. علاوه بر این، برخی از درمان‌ های سنتی و خانگی نیز برای کاهش درد دندان پس از عصب‌ کشی موثر هستند. اگر درد دندان شما پس از چند روز کاهش نیافت یا علائم تشدید شد، بهتر است با یک دندانپزشک مشورت کنید. در ادامه با بهترین روش‌ های کاهش درد دندان پس از عصب‌ کشی آشنا خواهید شد.

  • کمپرس یخ: برای کاهش درد پس از عصب‌ کشی، یک تکه یخ را در کیسه پلاستیکی قرار داده و با پارچه‌ ای نخی بپوشانید، سپس آن را روی ناحیه درد قرار دهید.
  • قرص مسکن: پس از عصب‌ کشی، پزشک ممکن است آنتی‌ بیوتیک و مسکن‌ هایی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را تجویز کند.
  • شستشوی دهان با آب نمک: برای کاهش درد و پاکسازی دهان، یک قاشق نمک را در آب گرم حل کرده و دهان خود را با آن بشویید.
دلایل درد بعد از عصب کشی دندان
دلایل درد بعد از عصب کشی دندان

مراجعه به پزشک

درد بعد از عصب‌ کشی معمولاً طبیعی است و روش‌ های خانگی می‌ توانند به تسکین آن کمک کنند. اگر درد ادامه داشت یا شدید شد، بهتر است با دندانپزشک مشورت کنید. کلینیک دندانپزشکی صدف این امکان را برای شما فراهم می‌ کند تا در سریع ترین زمان ممکن با متخصصین مشورت کنید؛ همچنین شما می توانید سایر کارهای درمانی را در این مجموعه زیر نظر متخصصان با تجربه انجام دهید.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو مشاوره آنلاین

دریافت وقت مشاوره آنلاین با کلینیک صدف و
دریافت 500.000 تومان تخفیف ویژه