دلایل تحلیل رفتن لثه چیست؟
آیا تا به حال اقدامی برای سلامت لثه هایتان انجام داده اید؟ بسیاری از ما تنها تمرکز خود را روی سالم ماندن و سفیدی دندان ها می گذاریم؛ بدون اینکه توجهی به وضعیت لثه ها در دهان داشته باشیم. تحلیل لثه یکی از مشکلات شایع دهان است؛ که ضمن به خطر انداختن سلامت لثه، باعث پوسیدگی دندان ها می شود.
بیشتر مردم اطلاعاتی درباره این عارضه ندارند. بنابراین؛ ما تصمیم گرفته ایم تا در این محتوا به بررسی دلایل تحلیل رفتن لثه و مشکلاتی که ممکن است این وضعیت برای دهان و دندان به وجود بیاورد، بپردازیم. برای دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه، تا انتهای محتوا همراه ما باشید.
منظور از تحلیل رفتن لثه چیست؟
بسیاری از شما به احتمال زیاد نمی دانید که منظور از تحلیل رفتن لثه چیست و با چه نشانه هایی همراه است. تحلیل رفتن لثه همان عقب نشینی یا از بین رفتن بافت نرم و صورتی دور دندان است. با تحلیل رفتن لثه ریشه دندان ها نمایان می شود، که می تواند باعث ظاهر نامناسب لبخند شما شود. در این وضعیت ضمن مشخص شدن ریشه دندان ها، فضای بین دو دندان خالی شده و سبب سریع تر شدن روند پوسیدگی آن ها می شود. متاسفانه روند آرام عقب نشینی لثه باعث می شود که فرد متوجه آن نباشد و ناگهان عوارض خطرناک آن را تجربه کند.
نشانه های عقب رفتن لثه
کسانی که با مشکل تحلیل رفتگی لثه همراه هستند؛ معمولاً از نشانه های زیر رنج می برند:
- نمایان شدن ریشه دندان
- بلند بودن ارتفاع دندان ها
- پوسیدن دندان ها از قسمت ریشه
- وجود برجستگی و زبری روی دندان در نزدیکی خط لثه
- ایجاد شکاف میان دندان ها
- خونریزی لثه
- درد لثه
- حساسیت لثه در حین خوردن غذا یا مصرف نوشیدنی
- تکان خوردن دندان ها
دلایل شایع تحلیل رفتن لثه ها
بسیاری از افراد تصور می کنند که تحلیل رفتن لثه تنها به خاطر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان اتفاق می افتد؛ اما این تصور کاملاً اشتباه است. اگرچه بی توجهی به بهداشت دندان ها عاملی برای از بین رفتن لثه است؛ اما این تنها دلیل نیست و تمام عواملی که در ادامه نام برده می شوند، از علل شایع عقب نشینی لثه هستند. 9 علت تحلیل لثه ها عبارتند از:
- بی توجهی به بهداشت دهان و دندان
- فشار دادن دندان ها به یکدیگر در زمان عصبانیت
- ساییدن دندان ها به یکدیگر در اثر عادت اشتباه دندان قروچه در شب
- استعمال دخانیات و انواع مواد مخدر
- مشکلات هورمونی
- استفاده از مسواک زبر
- فشار آوردن به دندان و لثه هنگام مسواک کردن
- مشکلات ژنتیکی
- کج و نامرتب بودن دندان ها
عوارض تحلیل یا عقب نشینی لثه
شاید تصور کنید که تحلیل رفتن لثه عارضه جدی و خطرناکی نیست و نمی تواند خطری برای دهان و دندان هایتان به دنبال داشته باشد. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که از دست رفتن لثه می تواند باعث بروز مشکلاتی نظیر لق شدن دندان ها، عفونی شدن ریشه دندان، پوسیدگی بین دندانی، خونریزی حین غذا خوردن، احساس درد هنگام مصرف نوشیدنی و در نهایت جدا شدن دندان ها از استخوان فک شود. لذا باید بلافاصله پس از مشاهده علائم تحلیل رفتن لثه، با مراجعه به یک کلینیک دندانپزشکی، جهت درمان آن اقدام کنید.
روش های درمان تحلیل رفتن لثه
برای درمان تحلیل لثه نیاز است که وضعیت لثه ها توسط دندانپزشک بررسی شود. بعد از معاینه متخصص دهان و دندان معمولاً به کمک روش هایی که در ادامه نام برده می شود، به کنترل و درمان مشکل تحلیل رفتن لثه می پردازد.
- جرم گیری دندان: زمانی که دندان ها به دلیل عدم رعایت بهداشت دارای جرم و پلاک باشند، دندانپزشک با انجام جرم گیری به تمیزی دندان ها و بهبود علائم تحلیل رفتگی لثه کمک می کند.
- عمل فلپ: یکی از کارآمدترین روش ها برای درمان تحلیل لثه، عمل فلپ است. طی این عمل جراح با بالا زدن قسمتی از لثه، تمام آلودگی هایی را که باعث عفونت و التهاب در این بافت شده اند را از بین می برد.
- پیوند لثه: در مواردی که میزان تحلیل رفتگی لثه زیاد باشد و بخشی از ریشه دندان نمایان شود، جراح طی یک جراحی، بخشی از بافت سفت دندان را جدا کرده و به آن قسمت از دندان که ریشه آن مشخص است، پیوند می زند.
مراجعه به پزشک
در این مطلب از کلینیک دندانپزشکی صدف به بررسی دلایل تحلیل رفتن لثه و مشکلاتی که ممکن است به دلیل این عارضه گریبان گیر شما شود، پرداختیم. اگر از مشکل عقب نشینی لثه رنج می برید، باید برای درمان آن در اولین فرصت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید؛ تا جلوی عوارضی چون افتادن دندان، لق شدن دندان و پوسیدگی بین میان آن ها را بگیرید.
ما در کلینیک دندانپزشکی صدف انواع خدمات عمومی و تخصصی دندانپزشکی را با بهره گیری از دندانپزشکان متخصص و عمومی مجرب و با استفاده از جدیدترین امکانات، به شما عزیزان ارائه می دهیم. شما می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود برای تعیین وقت در کلینیک دندانپزشکی صدف اقدام کنید.